Veelgestelde vragen

a
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen rondom uw bezoek aan de Leidse Salon.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de mail op info@leidsesalon.nl of telefonisch op 071 516 48 45. 

Telefonisch zijn we bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Op concertdagen zijn we telefonisch ook van 17:00 tot 20:00 uur te bereiken.

 

Algemeen

Hoe laat begint een concert? En hoe laat gaan de deuren open?

Ieder concert begint om 20.15 uur. U bent vanaf 19.30 uur welkom in onze foyer met garderobe. De zaal gaat om 20.00 uur open.

 

Hoe lang duren de concerten?

De concerten duren ongeveer 1,5 uur. Doorgaans is een concert rond 21:45 - 22:00 uur weer afgelopen.

 

Van wanneer tot wanneer loopt een seizoen bij de Leidse Salon?
Het seizoen van de Leidse Salon start in januari en eindigt in december. Dit is anders dan bij de meeste concertzalen.

 

Hoeveel concerten zijn er in 1 seizoen?

Ongeveer 30 concerten staan per seizoen op het programma.

 

Kunnen jullie me informeren over toekomstige concerten?

Als u lid bent, ontvangt u automatisch om de week de nieuwsbrief met de actuele concerten. Als u geen lid bent kunt u zich hier opgeven voor de nieuwsbrief.

Leden en niet-leden ontvangen daarnaast bij een bezoek aan een concert het gratis programmaboekje.

 

Hebben jullie ook een programmaboekje?

Ja, wij hebben een programmaboekje dat gratis is af te halen op de avond van een concert. Ook is het hier te downloaden.

 

Is de zaal toegankelijk voor mensen met een beperking, mensen met een rollator of rolstoel, en mensen die geen trap kunnen lopen?

De Leidse Salon bevindt zich in een monumentaal pand waardoor niet alles even makkelijk toegankelijk is. De concerten zijn wel rolstoeltoegankelijk. Ook assistentiehonden zijn welkom. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig, in een naastgelegen deel van het gebouw. Onze medewerkers verstrekken u graag meer informatie, vooraf of op de avond zelf. 
 

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Wilt u iemand verrassen met een van onze voorstellingen? Dat kan! 
Hiervoor hebben wij onze speciale ‘Leidse-Salon-cadeaubon’.  Deze is verkrijgbaar via de mail: info@leidsesalon.nl.

 

Kaarten bestellen

Heb ik een toegangsbewijs nodig voor concerten van de Leidse Salon?

U heeft geen toegangsbewijs nodig. De Leidse Salon werkt met een gastenlijst op naam. Nadat u uw kaarten via de website heeft gereserveerd en betaald, zetten wij uw naam (met het aantal kaarten) op onze gastenlijst. Wanneer u binnenkomt, vragen wij uw naam.

 

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen na het reserveren van mijn kaarten. Is het dan wel goed gegaan?

Na reserveren en betalen wordt automatisch een bevestigingsmail verstuurd naar het door u opgegeven mailadres. Soms komt deze mail in de spam terecht. Mocht u de mail niet kunnen vinden, dan is dit geen probleem. We werken met een gastenlijst. De bevestigingsmail is niet noodzakelijk om binnen te komen.

 

Hoe maak ik een account aan?

Via de link https://www.leidsesalon.nl/registreren kunt u in een paar stappen een account aanmaken.

 

Lidmaatschap

Voor welke periode sluit ik een lidmaatschap af?
Het lidmaatschap is geldig voor een heel kalenderjaar, van 1 januari tot en met 31 december. Sluit u later in het jaar een lidmaatschap dan is deze geldig tot het eind van dat jaar. Het lidmaatschap loopt op 31 december automatisch af. U ontvangt een maand voorafgaand aan het einde van uw lidmaatschap een email met de optie om te verlengen.

 

Ik ben mijn lidmaatschapsnummer kwijt. Wat moet ik doen?

Als u een account aangemaakt heeft vindt u uw lidmaatschapsnummer in uw account. Als u geen account heeft, kunt u een email sturen naar info@leidsesalon.nl. Zet daarin de naam waaronder het lidmaatschap is afgesloten, en mailadres o.v.v. lidmaatschapsnummer. Wij mailen u dan zo snel mogelijk uw lidmaatschapsnummer. 

 

Kan ik mijn lidmaatschap ook later in laten gaan?

Sluit u later in het jaar een lidmaatschap dan is deze geldig tot het eind van dat jaar. Het lidmaatschap loopt op 31 december automatisch af. U ontvangt een maand voorafgaand aan het einde van uw lidmaatschap een email met de optie om te verlengen.

 

Hoe kan ik lid worden?

Via de link https://www.leidsesalon.nl/lidmaatschap kunt u in een paar stappen lid worden en gebruik maken van 40% korting per entreekaartje. Ook ontvangt u om de week de nieuwsbrief met de actuele concerten.